Je bekijkt nu Akoestisch behang: verbeter de akoestiek in huis en kantoor

Akoestisch behang: verbeter de akoestiek in huis en kantoor

Ben je op zoek naar een manier om de akoestiek in huis of op kantoor te verbeteren? Dan is akoestisch behang een slimme keuze. Dit behang heeft niet alleen een geluiddempende werking, maar is ook egaliserend en isolerend. In dit artikel vertellen we je alles over akoestisch behang, de voordelen en hoe je het kunt combineren met verschillende interieurstijlen.

Wat is akoestisch behang?

Akoestisch behang is een wandbekleding die speciaal ontwikkeld is om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Het behang is opgebouwd uit drie lagen: een toplaag van textiel, een extra egaliserende tussenlaag en een egaliserende eindlaag. Door deze opbouw heeft akoestisch behang een geluidsabsorberende werking, wat zorgt voor een prettige akoestiek in de ruimte.

Voordelen van akoestisch behang

Naast de geluiddempende werking heeft akoestisch behang nog meer voordelen:

Egaliserend

Akoestisch behang heeft een egaliserende werking. Normaal gesproken moet je een wand met oneffenheden eerst voorbewerken voordat je deze gaat behangen. Bij akoestisch behang is dit meestal niet nodig. Zitten er kleine gebreken in de wand, zoals scheuren, boorgaten of andere beschadigingen, dan worden deze door het behang volledig weggewerkt. Het behang egaliseert namelijk oneffenheden tot 4 mm. In de meeste gevallen heb je dus geen stukadoor nodig om de wand voor het behangen strak en glad te maken. Zo spaar je tijd en geld uit.

Isolerend

Akoestisch behang werkt isolerend. Het houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter de kou. Je hebt dus minder last van temperatuurschommelingen. Doordat de warmte in huis minder snel door de wanden verdwijnt, blijft de temperatuur constanter. Dit heeft een gunstig effect op je energierekening. Kijkend naar de huidige hoge gasprijzen is akoestisch behang een slimme keuze die zich snel terugverdient.

Geschikt voor elke ondergrond

Akoestisch behang is geschikt voor bijna elke ondergrond, zoals beton, gips, sierpleister en spackstructuur. Hierdoor is het behang in vrijwel elke ruimte toepasbaar.

Op maat gemaakt

Akoestisch behang kan voor elke wand volledig op maat worden gemaakt. Zo biedt onze partner Acoustic Home de optie tot het aanleveren van eigen prints of foto’s volledig op maat gemaakt. Zo past het behang perfect bij jouw smaak en interieurstijl.

Gemakkelijk aan te brengen

Akoestisch behang is eenvoudig aan te brengen. Je brengt de behanglijm aan op de wand en plakt het behang in één stuk op de muur. Hierdoor ontstaat er een strakke en naadloze afwerking. Het behang is ook afneembaar, waardoor je het gemakkelijk schoon kunt maken.

Toepassingen van akoestisch behang

Akoestisch behang kan in verschillende ruimtes worden toegepast. Zo kan het behang de akoestiek in huis verbeteren, bijvoorbeeld in de woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Ook op kantoor is akoestisch behang een slimme keuze. Door de geluiddempende werking worden storende geluiden gedempt en kunnen medewerkers zich beter concentreren.

Akoestisch behang in verschillende interieurstijlen

Akoestisch behang is verkrijgbaar in diverse prints en patronen, waardoor het in elke interieurstijl kan worden toegepast. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

Industrieel interieur

In een industrieel interieur wordt vaak gebruik gemaakt van stoere materialen, zoals beton en staal. Een effen of gemêleerde grijze kleur akoestisch behang past hier perfect bij. Dit behang heeft een stoere uitstraling en past goed bij de ruwe materialen die vaak in een industrieel interieur worden gebruikt.

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door lichte kleuren, natuurlijke materialen en een minimalistische uitstraling. Een lichtgrijze of witte kleur akoestisch behang past hier perfect bij. Door de effen kleur komt het behang rustig over en past het goed bij de minimalistische uitstraling van een Scandinavisch interieur.

Klassiek interieur

Een klassiek interieur kenmerkt zich door chique materialen, zoals velours en goud. Een donkergrijze of zwarte kleur akoestisch behang met een subtiele print past hier perfect bij. Het behang heeft een chique uitstraling en past goed bij de klassieke materialen die vaak in een klassiek interieur worden gebruikt.

Modern interieur

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke lijnen en een minimalistische uitstraling. Een effen gekleurde of licht gemêleerde akoestisch behang past hier goed bij. Dit zorgt voor een rustige uitstraling en draagt bij aan de strakke en minimalistische sfeer van het interieur.

Conclusie

Akoestisch behang is een slimme keuze als je de akoestiek in huis of op kantoor wilt verbeteren. Naast de geluiddempende werking heeft het behang nog meer voordelen, zoals de egaliserende en isolerende werking. Bovendien is het behang verkrijgbaar in diverse prints en patronen, waardoor het in elke interieurstijl kan worden toegepast. Met akoestisch behang geniet je van een perfecte akoestiek en een stijlvol interieur.

Veelgestelde vragen

Meer artikelen over akoestiek verbeteren

Wil je meer weten over het verbeteren van de akoestiek in huis of op kantoor? Lees dan onze andere artikelen:

Geef een reactie