Je bekijkt nu Akoestiek verbeteren met mosschilderijen

Akoestiek verbeteren met mosschilderijen

Ben jij op zoek naar een simpele en stijlvolle manier om de akoestiek in jouw ruimte te verbeteren? Dan zijn mospanelen de perfecte oplossing! Deze duurzame en natuurlijke panelen hebben niet alleen een positief effect op de akoestiek, maar geven ook een unieke uitstraling aan elk interieur. Van speelse organische vormen tot strakke rechthoeken, mospanelen zijn een echte eyecatcher die bij elke stijl passen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze groene en trendy oplossing om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen.

Een moderne inrichting doet weinig voor de akoestiek

Vandaag de dag wordt vaak gekozen voor een moderne inrichting. Een strakke vloer van hout, tegels of gegoten beton. En gordijnen voor de ramen, dat doen we ook niet meer. Dat worden rolgordijnen, jaloezieën of lamellen. Als je dan ook nog de voorkeur geeft aan kunststof of metaal in plaats van hout voor de stoelen en kasten, dan is de kans groot dat je tot de conclusie komt dat het geluid in de kamer niet prettig klinkt. Geluiden worden weerkaatst en klinken koel. Het is niet fijn om in zo’n ambiance een gesprek te voeren, naar muziek te luisteren of een film te kijken. Het is niet voor niets dat theater- en bioscoopzalen altijd vloerbedekking hebben en stoelen met stoffen bekleding. Tijd voor actie dus om het geluid aangenamer te laten klinken.

Maak kennis met mosschilderijen

Mosschilderijen zijn gemaakt van 100% natuurlijk mos dat wordt geoogst, behandeld en vervolgens op een paneel wordt bevestigd. Het mos is volledig onderhoudsvrij en heeft een uitstekende akoestische werking, wat het perfect maakt voor het verbeteren van de akoestiek in een interieur.

Het grootste voordeel van mos panelen is hun unieke esthetiek. Ze voegen een natuurlijk element toe aan je interieur, wat vooral in moderne interieurs een welkome afwisseling kan zijn. Mos panelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten als mosschilderijen.

Hoe verbeteren mosschilderijen de akoestiek?

Mosschilderijen hebben uitstekende akoestische eigenschappen. Geluidsgolven worden geabsorbeerd door het mos en de panelen fungeren als een soort akoestische spons. Dit heeft een positief effect op de akoestiek van een ruimte en kan helpen om echo en nagalm te verminderen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mos panelen in staat zijn om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat mos zelfs beter in staat om galm te verminderen dan andere soort materialen. Dit is indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat het effect wordt bereikt door een volledig natuurlijk materiaal.

Wil je de ruimte nog beter bestendig maken tegen galm? Dan zijn er ook mosschilderijen met nog een achterlaag van akoestisch dempend materiaal te verkrijgen. Op deze manier wordt galm met nog eens 15% verminderd.

Welke soorten mosschilderijen zijn er?

Mosschilderijen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, waardoor je ze op verschillende manieren kunt integreren in je interieur. De mooiste soorten mosschilderijen zijn:

  • Moscirkels en ovalen
  • Mosrechthoeken en vierkanten
  • Moshexagons
  • Organische mosschilderijen

Een favoriet van onze redactie zijn de zogenaamde mosdots: organisch gevormde mosschilderijen die een speels, maar moderne uitstraling hebben. Mosdots zijn uniek doordat ze niet in een vast patroon zijn ontworpen, maar in verschillende vormen en groottes verkrijgbaar zijn. Zo kun je met mosdots creatief te werk gaan en een uniek patroon creëren op je muur of op een andere plek in je interieur.

Mosschilderijen integreren in je interieur

Mos panelen zijn niet alleen functioneel, maar ze zijn ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Er zijn verschillende manieren om mosschilderijen in je interieur te integreren:

  • In de woonkamer kun je bijvoorbeeld een grote moswand maken, of een mosschilderij gebruiken als achtergrond voor je televisie.
  • In de slaapkamer kun je mos panelen gebruiken als decoratie boven het hoofdeinde van je bed.
  • Op kantoor kun je mos panelen gebruiken als scheidingswand tussen verschillende werkplekken. Er zijn dus talloze manieren om mosschilderijen toe te passen in je interieur.

Daarnaast zijn mosschilderijen toepasbaar in verschillende interieurstijlen. Of je nu een modern, industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur hebt, mosschilderijen kunnen een echte eyecatcher zijn.

In een modern interieur zijn strakke lijnen en minimalistische designs vaak terug te vinden. Mospanelen passen hier perfect bij, omdat ze een natuurlijk element toevoegen aan de ruimte en tegelijkertijd een rustgevende sfeer creëren. Kies voor strakke rechthoekige mospanelen in witte of zwarte frames voor een moderne en minimalistische uitstraling.

In een industrieel interieur zijn robuuste materialen en rauwe texturen vaak te vinden. Mospanelen kunnen hier een mooi contrast aan bieden en de ruimte verzachten. Kies voor organisch gevormde mosdots in donkere frames om een speelse en natuurlijke touch toe te voegen aan het industriële interieur.

Een landelijk interieur is vaak warm en gezellig met veel natuurlijke elementen en houten meubels. Mospanelen passen hier perfect bij omdat ze de natuurlijke uitstraling van de ruimte versterken. Kies voor grote, organisch gevormde mospanelen in natuurlijke houten frames om een rustieke en sfeervolle sfeer te creëren.

Een Scandinavisch interieur is minimalistisch en licht, met veel witte en lichte kleuren. Mospanelen passen hier perfect bij omdat ze de natuurlijke uitstraling van de ruimte versterken en tegelijkertijd een rustgevende sfeer creëren. Kies voor rechthoekige mospanelen in lichte frames voor een subtiele, maar stijlvolle toevoeging aan het Scandinavische interieur.

Kortom, mospanelen kunnen in elk interieur toegepast worden en zijn een duurzame, natuurlijke en trendy toevoeging aan jouw ruimte.

Hoe onderhoud je mosschilderijen?

Het onderhoud van mos panelen is zeer eenvoudig. Doordat het mos behandeld is en niet meer leeft, is het volledig onderhoudsvrij en hoeft het niet besproeid of bijgeknipt te worden. Daarnaast zijn de mosschilderijen kleurvast, hebben geen daglicht nodig en zullen tussen 10 tot 20 jaar meegaan.

Een mos paneel naar eigen wens

Mos panelen kun je bestellen uit de standaard ontwerpen die worden gemaakt. Maar het is ook mogelijk om voor een eigen ontwerp te kiezen. Een zelf ontworpen mos paneel is uniek en hangt alleen bij jou aan de muur. Je kunt voor op kantoor een ontwerp van je eigen bedrijfslogo laten maken. Een unieke manier om je merknaam onder de aandacht te brengen, want je kunt dit mos logo natuurlijk ook als afbeelding gebruiken voor uitingen op papier en online en voor je briefpapier, visitekaartjes en dergelijke. Wil je je bedrijf een groene en milieuvriendelijke uitstraling geven? Dan is dit een zeer goede manier. Vooral overheidsinstanties geven de voorkeur aan bedrijven die milieubewust zijn en dit ook nadrukkelijk uitstralen. Het zou dus zelfs kunnen bijdragen aan het binnenhalen van orders en opdrachten.

Conclusie

Het verbeteren van de akoestiek van een interieur is belangrijk voor zowel het comfort als de uitstraling van de ruimte. Mosschilderijen bieden hierbij een praktische en esthetische oplossing. Ze zijn niet alleen duurzaam en onderhoudsvrij, maar hebben ook uitstekende akoestische eigenschappen. Bovendien kunnen ze op verschillende manieren in ieder interieur geïntegreerd worden.

Geef een reactie