Je bekijkt nu Goedkope vuilniszakken voor de Brabantia Bo Touch Bin

Goedkope vuilniszakken voor de Brabantia Bo Touch Bin

De Brabantia Bo Touch Bin is een prullenbak die gezien mag worden dankzij het moderne design op poten. Wij snappen daarom helemaal dat je deze investering zou willen doen voor een prullenbak. Maar ben jij er ook pas na de koop achter gekomen dat de vuilniszakken van Brabantia erg duur zijn? Geeft niet, want wij hebben voor je uitgezocht welke goedkope vuilniszakken van de supermarkt ook passen in je Brabantia Bo Touch Bin prullenbak.

Brabantia Bo Touch Bin

De Bo Touch Bin prullenbak is een relatief nieuw model van Brabantia. Deze te gekke prullenbak heeft een elegant design, waarbij je kunt kiezen voor het nemen van poten of niet. Daarnaast is de Bo Touch Bin te verkrijgen in maar liefst acht kleuren, waarvan de mat zwarte toch wel echt de populairste is van allemaal.

Voor de binnenzijde van de afvalemmers heb je drie opties, namelijk 3x11L, 11+23L en 36L. Je hebt bij de eerste twee opties meerdere binnen emmers. Het hogere model, Brabantia Bo Touch Bin Hi, kun je kopen met binnen emmers in de formaten 2x30L en 60L. De verdeling van binnen emmers is natuurlijk super handig als je afval wilt gaat scheiden.

Aangezien je kiest voor een prullenbak met een bijzondere vorm en een bijzonder design, passen niet alle soorten vuilniszakken in de vuilnisemmers van de Bo Touch Bin. Brabantia hanteert namelijk zijn eigen formaten vuilniszakken. Zo heb je bijvoorbeeld type X voor de 11L emmers, type J voor 23L en type R voor 36L. Maar je zult er zelf ook wel achter gekomen zijn dat deze een stuk duurder zijn dan je gewend bent.

Nog op zoek naar andere tips om geld te besparen? Zie dan onze bespaartips pagina!

Alternatieven voor de vuilniszakken van Brabantia Bo Touch Bin

Alternatieven voor de Brabantia type M (60L) en type R (36L) vuilniszakken

De moeilijkste vuilniszakken om alternatieven voor te vinden zijn voor de type M (60L) en voor de type R (36L) van de Brabantia Bo Touch Bin. Deze afvalbakken zijn namelijk een stuk breder in vergelijking tot conventionele prullenbakken, die rond of vierkant zijn.

De eigen zakken van Brabantia van het type M en R zijn prijziger dan normale afvalzakken van de supermarkt. Als alternatief voor deze zakken kun je bijvoorbeeld de volgende trekbandzakken kopen:

Te verkijgen bijProductPrijs per 10 zakken
Albert HeijnAH trekbandzakken 120L€1,39
LidlVuilniszakken met trekband 120L€1,79
ActionDumil grofvuilzakken XL 120L€2,19
Jumbo / Albert HeijnSwirl 60L met elastische fixeerband€3,30
Bol.com / Amazon.nlBrabantia Perfect Fit type M / type R€3,35 – €3,95
Bol.comStrapper Brabantia alternatief type M / type R€2,90 – €2,99

Wat de goedkopere alternatieve vuilniszakken met elkaar gemeen hebben, is dat ze een inhoud van 120L aankunnen en dat de opening circa 70 cm is. De vuistregel is dus: Kom je vuilniszakken tegen met een minimale diameter van 70 cm, dan is deze wellicht geschikt voor de type M en type R vuilnisbakken.

Wij vinden het niet waard om de vuilniszakken van Swirl aan te schaffen in plaats van die van Brabantia gezien het kleine prijsverschil. Maar heb je geen tijd om vuilniszakken te bestellen en wil je ze gewoon in de supermarkt kopen? Dan is het zeker wel een goede optie. Ga je toch voor Brabantia zakken? Neem dan een jaarverpakking, want die zijn veel voordeliger.

Onze tip is natuurlijk om gewoon voor de goedkoopste vuilniszakken van de Albert Heijn te gaan. Wist je dat je met deze zakken ten opzichte van die van Brabantia maar liefst €25 euro op jaarbasis kunt besparen? Dat is mooi meegenomen natuurlijk.

Alternatieven voor de Brabantia type O (30L) vuilniszakken

De vuilniszakken van type O kom je tegen bij het model zonder poten met twee afvalemmers. Alternatieven voor deze emmers vinden is een stuk eenvoudiger. We raden je wel aan om er goed op te letten dat je zakken koopt voor hoge prullenbakken.

Goede alternatieven voor type O vuilniszakken van Brabantia zijn bijvoorbeeld de 34L zakken van de Action of van Strapper.

Alternatieven voor de Brabantia type J (23L) en type X (11L) vuilniszakken

Ook voor deze emmers geldt dat alternatieve vuilniszakken relatief eenvoudig te vinden zijn. Als vervanging voor de afvalzakken van Brabantia voor de type J, kun je bijvoorbeeld de 30L zakken van de Albert Heijn of de Lidl proberen.

De type X afvalzakken zijn ook eenvoudig te vervangen voor afvalzakken die bij de supermarkt te verkrijgen zijn. Ook hier kies je net iets grotere zakken van bijvoorbeeld 15L.


Heb jij nog een aanrader voor vuilniszakken die je gebruikt voor de Brabantia Touch Bin? Laat het ons dan weten middels een reactie of een mail naar de redactie!

Geef een reactie