Je bekijkt nu Beste voedingsstoelen voor de babykamer

Beste voedingsstoelen voor de babykamer

Of je nou borstvoeding of flesvoeding geeft, een boekje voorleest voor het slapen of je kindje in slaap wiegt, een comfortabele stoel in de babykamer mag zeker niet ontbreken. Wij zochten voor je uit wat de beste voedingsstoelen voor de babykamer zijn.

Soort voedingsstoel voor borstvoeding of flesvoeding

Een voedingsstoel is een stoel die je gebruikt tijdens het voeden van je kind. Of dat nu de borst is of een fles, het is belangrijk dat je een goede houding aanneemt. De voedingen kunnen bij baby’s namelijk uren in beslag nemen op een dag. Op de lange termijn zal een fijne stoel om in te voeden klachten in bijvoorbeeld nek en rug voorkomen.

Er zijn verschillende soorten stoelen die geschikt zijn als voedingsstoelen voor op de babykamer. Het belangrijkste is dat de stoel comfortabel is en ondersteuning biedt voor je rug, nek en armen tijdens het voeden. Hier zijn enkele opties die geschikt kunnen zijn:

 • Speciale borstvoedingsstoelen: Dit zijn stoelen die speciaal ontworpen zijn voor borstvoeding en vaak uitgerust zijn met verstelbare rugleuningen, voetensteunen en armleuningen om comfort te bieden tijdens het voeden. Deze borstvoedingsstoelen zijn echter al gauw erg prijzig en staan bovendien niet heel mooi in je interieur. Een normale stoel zal ook voldoen indien deze de baby en voedende goed ondersteunt.
 • Schommelstoelen: Schommelstoelen zijn erg comfortabel en kunnen naast het voeden ook bij het wiegen gebruikt worden.
 • Fauteuils: Fauteuils zijn comfortabele, grote stoelen met grote rugleuningen en vaak ook armleuningen. Ze zijn een goede optie als je wat meer ruimte hebt in de kamer waar je voedt.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen andere voorkeuren heeft als het gaat om het voeden van de baby. Probeer verschillende soorten stoelen uit om te zien wat het beste werkt voor jou en je baby.

Waar let je op bij een goede voedingsstoel

Er zijn natuurlijk een aantal factoren waar je op dient te letten bij de aanschaf van een goede voedingsstoel. Hieronder de belangrijkste:

 • Comfort en houding: Ga na of de stoel praktisch is tijdens het voeden. Zorg voor een stoel met een stevige rugleuning en idealiter ook armleuningen zodat je een relaxte houding kunt aannemen. Wat ook fijn is, is een stoel met voetensteun. Wanneer je je voeten wat hoger plaatst, kun je namelijk lekker achterover leunen in plaats van over je kindje heen leunen. Dit voorkomt nek- en rugklachten.
 • Materiaal: Let er op dat tijdens het voeden ongelukjes kunnen gebeuren. Voor kleine baby’s is het gebruikelijk dat ze nog een ‘mondje teruggeven’ na het voeden. Kies daarom een materiaalsoort die makkelijk te reinigen of impregneren is.
 • Design: In welke ruimte komt de voedingsstoel, welke stijl heb je daar toegepast en gaat de voedingsstoel die je wilt kopen daarmee matchen?
 • Ruimte: Heb je voldoende ruimte voor een grote draaistoel of kun je alleen een kleine fauteuil kwijt in de ruimte waar de voedingsstoel komt?
 • Prijs/kwaliteit: Goede voedingsstoelen kunnen prijzig zijn. Het is belangrijk om na te gaan wat voor kwaliteit je daarvoor terugkrijgt.

De beste voedingsstoelen voor de babykamer

De beste schommelstoelen voor de babykamer

De beste fauteuils om te voeden

Voedingsstoelen van de IKEA

Is een voedingsstoel voor de babykamer noodzakelijk?

Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar het heeft enorme voordelen om een voedingsstoel op de babykamer te hebben. Veel moeders zeggen dat het uiteindelijk een van hun beste baby gerelateerde aankopen is. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 • Comfort: Een goede voedingsstoel biedt comfort voor verzorgendde en kind tijdens het voeden. Dit kan helpen om de borstvoeding of flesvoeding voor beiden aangenamer te maken.
 • Ondersteuning: Een voedingsstoel biedt ondersteuning aan de rug, schouders en armen van de verzorgende, wat kan helpen om spanning en vermoeidheid te verminderen.

Handige stoffen voor een voedingsstoel

Er zijn verschillende factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van stof voor voedingsstoelen op de babykamer, waaronder comfort, duurzaamheid en onderhoud. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste soorten stoffen die geschikt kunnen zijn voor een voedingsstoel:

 1. Katoen: Katoen is een natuurlijke, ademende stof die comfortabel is om tegen te zitten. Het is ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, aangezien het gemakkelijk kan worden gewassen en gedroogd.
 2. Leer: Leer is een duurzame stof die gemakkelijk te onderhouden is. Het is echter wel duurder dan andere soorten stoffen en kan niet zo comfortabel zijn als katoen of andere ademende stoffen.
 3. Microvezel: Microvezel is een synthetische stof die gemakkelijk te onderhouden is en comfortabel kan zijn om tegen te zitten. Het kan echter niet zo ademend zijn als katoen of andere natuurlijke stoffen.
 4. Wollen stoffen: Wollen stoffen zijn ademend en comfortabel, maar ze kunnen moeilijker te onderhouden zijn en kunnen sneller slijten dan andere soorten stoffen.

Wij zijn in ieder geval enthousiast! Naast dat een stoel op de babykamer enorm handig is, staat het ook fantastisch mooi. Het is een echte aanvulling op het kamertje en biedt een moment van rust voor jou en je baby. En als de baby groter wordt en er plek moet komen voor andere meubelstukken, dan plaats je de stoel gewoon in je slaapkamer of woonkamer! Goed excuus dus om er eentje te shoppen.

Benieuwd hoe je de babykamer donker kan maken? Lees dan ook dit artikel.

Geef een reactie