Je bekijkt nu Lade onderin je Ikea PAX kast? Zo kan dat!

Lade onderin je Ikea PAX kast? Zo kan dat!

Heb je ooit gedacht aan het toevoegen van een extra lade onderin je IKEA PAX kast,maar lukt dit niet door de deurscharnieren die te veel uitsteken? Dit kan frustrerend zijn, zeker als je je opbergruimte optimaal wilt benutten. Maak je geen zorgen, in dit artikel onthullen we hoe je met wat creativiteit tóch een lade kunt plaatsen onderin je kast.

De Ikea PAX kledingkasten

De IKEA PAX kastenreeks, een hoeksteen in moderne opslagoplossingen, staat bekend om zijn uitgebreide aanpasbaarheid en stijlvolle ontwerp. Deze kasten bieden een breed scala aan maten en stijlen, geschikt voor elke ruimte en voorkeur. Je hebt de vrijheid om te kiezen uit een veelheid aan indelingsopties – van planken en lades tot kledingroedes en accessoires. Dit maakt de PAX kasten ideaal voor zowel minimalistische als uitgebreide opbergbehoeften. Bovendien kun je met de PAX kasten je creativiteit de vrije loop laten en een opbergsysteem creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook naadloos aansluit bij je persoonlijke stijl en interieur.

Lade onderin IKEA PAX kast

Een veelvoorkomende uitdaging bij het aanpassen van IKEA PAX kasten is het plaatsen van een lade onderin de kast. De standaard scharnieren die bij de kastdeuren horen, steken uit en beperken de ruimte die nodig is om de rails van de lade te bevestigen. Hoewel de scharnieren van de deuren ontworpen zijn voor de functionaliteit van de deur, houden ze geen rekening met de ruimte die nodig is voor lades op de onderste niveaus. Dit kan resulteren in het feit dat er helemaal onderin geen laden passen. Hier past daardoor enkel de fijndraadmand van Komplement. Om toch een lade te kunnen plaatsen in plaats van een fijndraadmand, is een aanpassing of alternatieve oplossing noodzakelijk. Wij hebben deze voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Hettich koelkast scharnier onderin PAX kast

De meeste PAX kasten hebben standaard scharnieren die niet altijd ruimte bieden voor een lade onderin. Maar, met een beetje creativiteit kunnen we dit oplossen. De scharnieren van het merk Hettich, specifiek ontworpen voor koelkastombouw lenen zich hier namelijk perfect voor. Deze scharnieren stellen je in staat de deur dichter bij de zijwand te plaatsen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor een lade. Het installeren van deze scharnieren vereist enige handigheid, maar het resultaat is een naadloze en functionele toevoeging aan je kast.

Andere oplossingen

Niet overtuigd van het nemen van de scharnieren? Overweeg dan eens het volgende:

  • Alternatieve Opbergoplossingen: Als geen van deze opties werkt, overweeg dan alternatieve opbergmethoden zoals manden of bakken. Deze kunnen gemakkelijk op de bodem van de kast geplaatst worden en bieden een flexibele opbergruimte.
  • Deuren Verwijderen of Verplaatsen: In sommige gevallen kun je overwegen de deuren te verwijderen of te verplaatsen naar een andere sectie van de kast, vooral als je PAX kast uit meerdere delen bestaat. Zo zitten er ook geen scharnieren van deuren in de weg en kun je probleemloos je laden plaatsen waar je wil.

Conclusie

Dus, het toevoegen van een lade onderin je IKEA PAX kast is een fantastische manier om je opbergruimte te maximaliseren. Of je nu kiest voor innovatieve Hettich scharnieren, het verwijderen van de deurtjes, of een geheel andere opbergmethode, er zijn creatieve oplossingen die passen bij jouw stijl en behoeften. Met een beetje doe-het-zelven kun je jouw PAX kast transformeren tot een nog functionelere en stijlvollere opbergoplossing.

Krijg jij ook geen genoeg van spullen opbergen uit het zicht? Lees dan ook onze tips over de opbergmogelijkheden bij de populaire kinderstoel van Stokke.

Geef een reactie