Je bekijkt nu Vaatwasser zonder watertoevoer, geschikt voor ieder huis!

Vaatwasser zonder watertoevoer, geschikt voor ieder huis!

Wist jij dat het bestond? De vaatwasser zonder watertoevoer kan je aansluiten zonder dat je een wateraansluiting nodig hebt. Ideaal dus voor op de camping, in studentenhuizen, kleine families, of voor mensen met een klein budget. Want duur zijn ze zeker niet en een loodgieter hoef je er ook niet voor te bellen!

Wat zijn vaatwassers zonder watertoevoer?

De vaatwasser zonder wateraansluiting is een (kleine) mobiele vaatwasser met een geïntegreerde watertank van 5 liter die gebruikt wordt tijdens de wasbeurt, zonder dat daar een wateraansluiting aan te pas komt. De afvoer van het apparaat laat je tijdens de wasbeurt leeglopen in bijvoorbeeld de gootsteen middels het bijbehorende slangetje.

De vaatwassers zonder watertoevoer zijn onderdeel van de mini-vaatwassers en waren voorheen vooral populair op campings. Nu ook andere groepen behalve de campinggangers deze vaatwassers interessant vinden (denk aan huurders die geen wateraansluiting willen of kunnen plaatsen), hebben de fabrikanten de vaatwassers geüpdatet en is het aanbod enorm verrijkt. Je zult je verbazen hoe fancy sommige van deze apparaten wel niet ogen op het aanrechtblad.

Zoals genoemd zijn vaatwassers zonder watertoevoer eigenlijk een mini-vaatwasser. Ze wegen doorgaans minder dan 10 kilo en hebben plek voor eetgerij van maximaal 2 personen, oftewel een inhoud van 2 couverts. De mini-vaatwassers zijn dus vooral een aanrader voor één- of tweepersoons huishoudens. Ondanks dat ze mini zijn, werken ze enorm goed, hebben ze meerdere wasprogramma’s en zijn ze veel efficiënter dan wassen met de hand.

Criteria bij aankoop vaatwasser zonder watertoevoer

Ook bij mini-vaatwassers zijn er een aantal criteria waar je op moet letten. Zo let je bijvoorbeeld op het energieverbruik, de geluidsproductie, het waterverbruik en het gewicht.

  • Energieverbruik: Kies voor een model dat laag is in energieverbruik (het apparaat verbruikt immers wel elektriciteit). Let hierbij op het aantal Watt. Meestal zit dit echter wel goed, ook gezien er op de meeste modellen een eco-programma is.
  • Geluidsproductie: Let bij de keuze op het geluidsniveau dat de mini-vaatwasser produceert. Hierbij is het aantal Decibels van belang.
  • Waterverbruik: Hoe minder water het apparaat kan gebruiken voor een schone vaat, hoe beter natuurlijk. Doorgaans verbruiken de meeste vaatwassers zonder watertoevoer 5 liter.
  • Gewicht: In kleine keukens is het handig als je het apparaat kunt verplaatsen wanneer je hem niet nodig hebt of wanneer er visite is. Het gewicht is dan belangrijk om in acht te nemen. Dit kan bij deze vaatwassers verschillen van 4 tot 25 kilogram.

De beste vaatwassers zonder wateraansluiting

Zoals eerder genoemd is het aanbod in vaatwassers zonder wateraansluiting enorm toegenomen ten opzichte van een paar jaar terug. Wel is er slechts nog keuze uit een aantal merken. Denk aan de merken Silvercrest, Medion en Klarstein. Deze merken worden o.a. verkocht bij de Lidl en op Amazon.

Op mini-vaatwassers.nl vind je een uitgebreide uiteenzetting van de beste mini-vaatwassers zonder wateraansluiting.

Geef een reactie