Je bekijkt nu De beste skincare fridge van 2023

De beste skincare fridge van 2023

Indien je ook gek bent op skincare, zul je vast wel eens gehoord hebben van de skincare fridge of wel de beauty fridge. Deze mini koelkast zorgt ervoor dat al je dure crèmes, maskers en make-up goed houdbaar blijven. Bovendien werkt het verkoelend voor je huid, waardoor je je snel wakker zal voelen en zal stralen. We bewaren ons voedsel in de koelkast, dus waarom niet onze skincare? Je gezichtsverzorging blijft langer goed én je huid wordt er blij van. Onze redactie heeft voor je uitgezocht wat de beste skincare fridges zijn.

Top 5: beste skincare fridge van 2023

Wat is een skincare fridge?

Een skincare fridge, ook wel een beauty fridge, is een mini koelkast bedoeld om al je verzorgingsproducten koel en donker in te bewaren, wat ten goede komt voor de houdbaarheid van de producten. Het betreft een fenomeen dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten, maar wordt tegenwoordig over heel de wereld gebruikt. Doorgaans betreft het een koelkast met een inhoud van 4 liter en komt in verschillende hippe uitvoeringen en kleuren. Veel soorten beschikken over geïntegreerde LED verlichting of een spiegel. Naast de functies, betreft het dus ook een item dat niet mag ontbreken in je kledingkamer, inloopkast of badkamer.

Vaak wordt door beauty expert gezegd dat een skincare fridge hetzelfde doet als een normale koelkast, maar het voordeel van een skincare fridge is dat deze compacter is waardoor je hem in een kamer naar wens kunt plaatsen en niet naar de keuken hoeft te lopen (1), je je verzorgingsproducten niet tussen je voedsel hoeft te plaatsen dus het hygiënischer is (2), bij elkaar blijft (3) en glamour toevoegt aan je beauty set-up (4). Een skincare fridge is het dus zeker waard ten opzichte van een normale koelkast.

Overigens verdient nog wel de opmerking dat een skincare fridge zeker ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, zoals het opslaan van make-up, snacks, frisdrank of zelfs moedermelk.

Ook geïnteresseerd in een mini-vaatwasser? Neem dan een kijkje in ons artikel over mini-vaatwassers zonder stroom.

Voordelen van een beauty fridge

  • Houdbaarheid: Veel van je gezichtsverzorging kost best waarschijnlijk best wel wat centjes. Het is dan best wel zonde als ze slechts kort houdbaar zijn. Het gekoeld bewaren verlengt de houdbaarheid van je producten.
  • Effectiviteit producten bewaren: Veel producten zijn het meest effectief of behouden überhaupt hun effectiviteit als je ze bewaart in een skincare fridge. Zo werkt een jade roller bijvoorbeeld veel beter als je deze koud bewaart, omdat deze dan fijner aanvoelt en je er de meeste voordelen van ervaart. En zo blijven producten met ingrediënten zoals retinol, benzoylperoxide en vitamine C (die afbreken bij blootstelling aan licht of warmte), zo koel en stabiel mogelijk. Dit is ook de reden dat deze producten vaak een donkere verpakking hebben.
  • Kou is fijn voor je huid: Skincare koud gebruiken is ontzettend fijn voor je huid. Je gezichtsmasker, dagcrème of oogcrème koud op je huid aanbrengen geeft een verkwikkend effect én vermindert een opgezwollen huid. Zeg maar doei tegen je wallen in de ochtend! Bovendien sluit koude skincare je poriën, waardoor ze minder zichtbaar worden. Ook acne break-outs worden gekalmeerd door het gebruik van koude producten.
  • Kou remt de groei van bacteriën: Ja, je leest het goed! Voornamelijk bij producten die in een potje zitten, verzamelen zich veel bacteriën. Hier stop je immers steeds je vinger of je kwast in. Door deze producten in de koelkast te bewaren, blijven deze producten langer goed en smeer je geen producten met te veel bacteriën op je gezicht. Hierdoor verklein je de kans op acne aanvallen.

Welke producten kunnen beter niet in een skincare fridge?

Het wordt afgeraden om gezichtsoliën, op olie gebaseerde make-up en vocht inbrengende crèmes en kleiproducten in een skincare fridge te plaatsen, omdat lagere temperaturen een verandering in de kleur of consistentie van deze items kunnen veroorzaken.

Veelgestelde vragen skincare fridge
Doet een skincare fridge hetzelfde als een normale koelkast?

Een skincare fridge heeft veel andere functionaliteiten t.o.v. een normale koelkast. Hij is namelijk compacter waardoor je hem in een kamer naar wens kunt plaatsen en niet naar de keuken hoeft te lopen (1), je hoeft je verzorgingsproducten niet tussen het voedsel te plaatsen dus blijft het het hygiënischer (2), het blijft zo bij elkaar (3) en het voegt glamour toe aan je beauty set-up (4).

Wat is een skincare fridge?

Een skincare fridge, ook wel een beauty fridge, is een mini koelkast bedoeld om al je verzorgingsproducten koel en donker in te bewaren, wat ten goede komt voor de houdbaarheid van de producten. Doorgaans betreft het een koelkast met een inhoud van 4 liter en komt in verschillende hippe uitvoeringen en kleuren.

Waarom een skincare fridge?

  • Houdbaarheid van je producten verlengen;
  • Effectiviteit bewaren (retinol, benzoylperoxide en vitamine C) van producten die afbreken bij blootstelling aan licht of warmte).
  • Kou is fijn voor je huid
  • Kou remt de groei van bacteriën

Welke producten kunnen beter niet in een skincare fridge?

Het wordt afgeraden om gezichtsoliën, op olie gebaseerde make-up en vochtinbrengende crèmes en kleiproducten in een skincare fridge te plaatsen, omdat lagere temperaturen een verandering in de kleur of consistentie van deze items kunnen veroorzaken.

Waarvoor kan een skincare fridge gebruikt worden?

Een skincare fridge is multifunctioneel. Naast het opbergen van verzorgingsproducten, kan deze ook gebruikt worden voor het opslaan van make-up, eten en drinken of moedermelk.

Geef een reactie