Je bekijkt nu Avontuurlijk kind en huisdier? Neem een traphekje met luik!

Avontuurlijk kind en huisdier? Neem een traphekje met luik!

Er is niets zo leuks als het bewonderen van je kleintje die zelfstandig op avontuur gaat. Op het moment dat de verkenningsreis begint, zul je ook je huis babyproof moeten te maken. Je kind behoeden voor de gevaren van de trap is daar een onderdeel van. Wil je niet je kat of hond belemmeren tijdens het babyproofen lees dan zeker verder voor het beste traphekje met kattenluik!

Wat is een traphekje met kattenluik?

In principe is het kiezen van een traphekje geen ingewikkelde taak. Het belangrijkste doel is van een traphekje is het beschermen van je kind voor gevaren van de trap. Toch ligt het kiezen van een goede traphek in de praktijk toch iets anders.

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee houdt tijdens het kiezen van een traphekje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Materiaal (hout, metaal of gaas)
  • Montage (boren of niet)
  • Formaat (breedte van de opening)
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Interieurstijl en kleur

Heb je een kat of een klein hondje dat ook gewend is vrij te bewegen in huis, dan wil je die natuurlijk niet belemmeren. Een traphek met kattenluik erg handig wanneer je wel je kind wilt tegenhouden, maar niet je huisdier.

Een traphekje met kattenluik is bijna niet te onderscheiden van een normaal traphekje. Wat je zult opmerken is dat traphekjes met kattenluik spijlen hebben, maar onderin een klep waardoor je huisdier zich vrij kan bewegen. Je baby past natuurlijk niet door deze opening waardoor je nog steeds gerust kan zijn over de avontuurtjes van je kleintje.

De beste traphekken met kattenluik1. Bettacare traphekje met kattenluik

Onze nummer een in de ranglijst is de Bettacare traphek. Deze traphekjes zijn er in allerlei verschillende breedtes te krijgen, zo ook voor jouw situatie. Daarnaast is dit hekje in de drie kleuren grijs, wit en zwart te krijgen. Het metalen frame is rigide en het luikje scharniert heel handig beide kanten op.

Het hekje is op Bol.com in het wit te vekrijgen. Op Amazon zijn ook de grijze en zwarte hekjes te koop van Bettacare.

2. Comomy traphekje met kattenluik

Met dit mooie zwarte traphekje houdt je ook eenvoudig je kind veilig in huis. Ook dit model is makkelijk te monteren zonder te boren.

Het luikje is lekker klein en heeft een speciaal slotje. Ontgrendeld werkt het luikje beide kanten op met een openingshoek van 180 graden.

Dit hekje van Comomy is geschikt voor openingen van 75-103 cm.

3. KIDIZ kinderhek met huisdier rooster

Dit traphekje is de goedkoopste met een kattenluikje. Mocht het design je aanspreken dan is deze zeker aan te raden.

Waarom moet je een traphek nemen?

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om een traphek te nemen. In eerste instantie is een traphek bedoeld als veiligheidsmaatregel, om te voorkomen dat kinderen of huisdieren van de trap vallen en zichzelf bezeren. Een traphek kan ook handig zijn als je een huis met meerdere verdiepingen hebt, om te voorkomen dat kinderen of huisdieren toegang hebben tot bepaalde delen van het huis. Bovendien kan een traphek ook een praktische oplossing zijn om te voorkomen dat je huisdieren op de trap plassen of krassen maken. In het algemeen is een traphek een handig hulpmiddel om het huis veiliger te maken voor kinderen en huisdieren.

Hoe monteer je een traphek?

Het monteren van een traphek kan enigszins uitdagend zijn, vooral als je niet bekend bent met het installeren van dit soort apparaten. Als je een traphek wilt installeren, is het belangrijk om eerst te controleren of het hek geschikt is voor het type trap dat je hebt en om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen. In het algemeen is het proces voor het installeren van een traphek als volgt:

  1. Kies een geschikte plek voor het hek. Zorg ervoor dat het hek stevig op zijn plaats zit en dat het niet gemakkelijk kan worden omvergetrokken of geopend door kinderen of huisdieren.
  2. Markeer de plekken waar je het hek wilt bevestigen met behulp van een potlood of stift.
  3. Bevestig de beugels of ankers die bij het hek zijn meegeleverd op de markeerpunten, volgens de instructies van de fabrikant.
  4. Zet het hek in de beugels of ankers en controleer of het stevig zit en niet gemakkelijk kan worden omvergetrokken of geopend.
  5. Als het hek stevig zit, kun je de andere onderdelen van het hek, zoals de hendel of de sluiting, installeren volgens de instructies van de fabrikant.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk type traphek anders kan zijn en dat de precieze manier van monteren afhankelijk is van het specifieke type hek dat je hebt. Het is daarom belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig te lezen en om eventuele vragen die je hebt te stellen voordat je begint met het installeren van het hek. Als je twijfelt of je het hek zelf kunt installeren, is het raadzaam om hulp te vragen aan iemand die ervaring heeft met het monteren van dit soort apparaten.

Geef een reactie