Je bekijkt nu De beste elektrische rekken om je was op te hangen en te drogen

De beste elektrische rekken om je was op te hangen en te drogen

De energieprijzen stijgen hard en de inflatie is ongekend hoog wat het gebruik van de wasdroger erg duur maakt. De natte was ophangen is nog altijd de goedkoopste optie, maar dat kan sneller. Overweeg een van deze energiezuinige elektrische droogrekken.

Hoe werkt een elektrisch droogrek?

Vergeet het ouderwetse droogrek en je natte was op de radiator. Geen van beide is een goede optie voor het drogen van kleding, vooral tijdens de wintermaanden. Een wasdroger is ook uit den boze als je geld probeert te besparen. Er is nu immers een ware energiecrisis in ons land.

De gulden middenweg voor het sneller laten drogen van je natte was is een elektrisch droogrek, maar wat is het nou?

Op zijn simpelst worden bij het elektrisch droogrek de stangen verwarmd tot 40 – 60 graden waardoor de kleding sneller droogt. Duurdere en betere modellen willen hier nog wel eens van afwijken met bijvoorbeeld warmtecirculatie of iets dergelijks.

Hoe lang duurt een elektrisch droogrek om kleding te drogen?

Je kunt verwachten dat kleding in ongeveer vier uur droog is. Artikelen zoals zware wol of denim kunnen langer duren. Voor het beste resultaat kun je de kledingstukken halverwege iets verleggen.

Hoe praktisch is een elektrisch droogrek?

Elektrische droogrekken variëren in vorm en grootte, wat betekent dat er voor iedereen een optie te vinden is die perfect bij de situatie past- of je nu een groot of klein huis hebt, of beperkte ruimte voor het drogen van kleding. De meeste elektrische droogrekken kunnen worden ingeklapt. Hierdoor zijn elektrische droogrekken makkelijk in elke hoek van je huis te gebruiken, maar ook weer zo makkelijk op te bergen. Het enige vereiste is dat er een stroompunt in de buurt moet zijn voor de stekker.

Hoe bespaar je geld met een elektrisch droogrek?

Deze verwarmde rekken zijn in wezen een alternatief voor de kosten van het gebruik van een wasdroger (of wasserette). Als we ervan uitgaan dat een elektrisch droogrek vier uur nodig heeft om de was de drogen, kost een droogbeurt ongeveer 30 cent, in tegenstelling tot ongeveer 60 cent met een A+ warmtepomp wasdroger.

Met een elektrisch droogrek bespaar je dus gemakkelijk de helft van de energiekosten ten opzichte van een wasdroger. Een mooie bijkomstigheid is dat je er ook tegelijk je huis mee opwarmt in de koude wintermaanden.

Wat natuurlijk nog goedkoper is om te drogen aan je radiatoren. Benieuwd hoe je dat het best kunt doen? Lees dan verder over onze tips over radiator haken en stangen.

De beste elektrische droogrekken

Geef een reactie