Je bekijkt nu De loze ruimte achter de commode slim benutten

De loze ruimte achter de commode slim benutten

Het inrichten van een babykamer kan een leuke en spannende taak zijn, maar het vinden van de juiste opbergoplossingen kan soms een uitdaging zijn. Een veelvoorkomend probleem is de loze ruimte achter de commode. In dit artikel bespreken we hoe je deze ruimte optimaal kunt benutten en welke producten er beschikbaar zijn om je te helpen bij het organiseren van je babyspullen.

Het probleem van loze ruimte achter de commode

Bij de meeste commodes waarbij het verschoonkussen naar je toe is gericht, ontstaat er een loze ruimte achter het meubel. Dit, omdat commodes vaak niet zo diep zijn als het verschoonkussen. Hoewel de ruimte achter de commode vaak onbenut blijft door ouders, is het een handige plek om extra opbergruimte te creëren voor babyspullen.

Hoe de ruimte achter de commode optimaal te benutten

Speciale kastjes

Op Amazon zijn er specifieke opbergkastjes te vinden die perfect passen achter de commode, zoals bij de populaire Hemnes kasten van IKEA met een bladvergroter die als commode dienen. Deze slim ontworpen kastjes maken optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en bieden extra opslagmogelijkheden voor luiers, doekjes, kleertjes en andere essentiële babyspullen.

Planken en rekken

Een andere manier om de ruimte achter de commode te benutten, is door planken of rekken op te hangen. Zo kun je zowel de horizontale als de verticale ruimte gebruiken om items op te bergen en te organiseren.

Smalle ladeblokken

Een andere praktische oplossing om de loze ruimte achter de commode te benutten, zijn smalle ladeblokken die precies in de opening passen. Deze ladeblokken zorgen voor extra opbergruimte en zijn handig voor het organiseren van kleinere babyspullen, zoals verzorgingsproducten, sokjes en accessoires.

Tips om de opbergruimte te organiseren

Het gebruik van labels

Labels kunnen enorm helpen bij het organiseren van je opbergruimte. Plak labels op de kastjes, planken of hangende opbergers om in één oogopslag te zien wat erin zit. Dit maakt het eenvoudiger om spullen te vinden en terug te plaatsen na gebruik.

Sorteren op frequentie van gebruik

Bij het indelen van je opbergruimte is het handig om items te sorteren op basis van hoe vaak je ze gebruikt. Plaats veelgebruikte spullen, zoals luiers en doekjes, binnen handbereik, terwijl minder vaak gebruikte items op een hogere plank of in een minder toegankelijke opberger kunnen worden opgeborgen.

Een kleurcodesysteem gebruiken

Een kleurcodesysteem kan helpen om snel de juiste spullen te vinden. Gebruik bijvoorbeeld verschillende kleuren bakken, mandjes of labels om verschillende soorten items te onderscheiden, zoals kleding, verzorgingsproducten en speelgoed.

Babyspullen groeperen

Bewaar soortgelijke items bij elkaar om het zoeken en opruimen te vergemakkelijken. Groepeer bijvoorbeeld alle verschoningsproducten samen, alle kleding op maat gesorteerd en alle speelgoed in één opbergruimte.

Veiligheidsoverwegingen bij het kiezen van opbergoplossingen

Stabiliteit

Let bij het kiezen van opbergoplossingen op de stabiliteit. Zorg ervoor dat kastjes en planken stevig zijn en niet kunnen omvallen of instorten. Dit is vooral belangrijk als je baby leert kruipen en zich optrekt aan meubels.

Materiaal

Kies materialen die veilig en duurzaam zijn. Vermijd scherpe randen en hoeken, en zorg ervoor dat de gebruikte materialen niet giftig zijn en geen gevaarlijke stoffen bevatten.

Montage

Zorg ervoor dat alle opbergoplossingen goed en veilig bevestigd zijn. Dit betekent dat kastjes en planken stevig aan de muur moeten worden verankerd, en hangende opbergers goed vastgemaakt zijn om te voorkomen dat ze loskomen en vallen.

Conclusie

De loze ruimte achter de commode kan gemakkelijk worden omgetoverd tot een praktische opbergruimte met behulp van speciale kastjes, planken en hangende opbergoplossingen. Door de ruimte goed te organiseren en rekening te houden met veiligheid, creëer je een efficiënte en veilige opbergruimte voor al je babyspullen.

Veelgestelde vragen

1. Waar kan ik speciale kastjes vinden die passen achter de commode?

Speciale kastjes die ontworpen zijn om achter de commode te plaatsen, zijn onder andere te vinden op Amazon en bij andere gespecialiseerde babywinkels. Vergelijk verschillende modellen om het kastje te vinden dat het beste bij jouw commode en opbergbehoeften past.

2. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn opbergoplossingen veilig zijn voor mijn baby?

Zorg voor veiligheid door te kiezen voor stabiele, stevige opbergoplossingen zonder scherpe randen of hoeken. Zorg ervoor dat alle opbergoplossingen goed en veilig bevestigd zijn en dat de gebruikte materialen niet giftig zijn.

3. Hoe kan ik mijn opbergruimte achter de commode het beste organiseren?

Organiseer je opbergruimte door items te sorteren op frequentie van gebruik, soortgelijke items te groeperen, en gebruik te maken van labels, kleurcodes, en andere organisatietools. Dit maakt het eenvoudiger om spullen te vinden en op te bergen en zorgt voor een efficiënte opbergruimte. Heb je hier geen zin in? Je kan ook gewoon je maandverpakkingen luiers makkelijk kwijt in de loze ruimte achter je commode.

Geef een reactie