Je bekijkt nu 8x Must haves voor een LEGO kinderkamer

8x Must haves voor een LEGO kinderkamer

LEGO is al jaren geliefd onder alle denkbare leeftijdscategorieën. Voor kinderen is LEGO niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Is jouw zoon of dochter helemaal gek van de gekleurde blokjes en figuurtjes? Dan zul je hem of haar geen groter plezier kunnen geven dan de slaapkamer in een heuse LEGO kamer om te toveren. Er zijn meer dan genoeg leuke LEGO accessoires en zelfs meubelstukken te koop, maar als je handig bent kun je ook zelf de handen uit de mouwen steken. Lees hieronder wat dé must haves voor een kinderkamer met LEGO thema zijn!

Must haves voor de LEGO kinderkamer!

1. LEGO thema muurkleur

Wie aan LEGO denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan bonte kleuren. Kleur is dan ook essentieel te noemen voor de basis voor dit thema. Zo kun je een of meerdere muren in een opvallende kleur schilderen. Heeft dat niet je voorkeur? Dan is een muursticker een wel heel leuk alternatief! Het grote voordeel daarvan voor jou als ouder? Het aanbrengen en verwijderen is een fluitje van een cent! En: -een pak van je hart- de muursticker laat geen resten achter. Is jouw kind aan een hele kamerverandering toe? Overweeg dan meteen een LEGO bed of kast!

2. Een speelkleed om comfortabel op te kunnen spelen

Slapen en spelen: dat zijn de dingen die kinderen voornamelijk in hun kamer doen. Kinderen kunnen uren zoet zijn met de blokjes en figuurtjes van de wereldwijd bekende Deense speelgoedfabrikant. Niet zelden zitten ze daarbij op de grond, met hun hele collectie om zich heen. De harde vloer is echter niet altijd even comfortabel en kan in de winter ook nog eens behoorlijk koud zijn. Voor optimaal speelcomfort doe je jouw zoon of dochter een speelkleed cadeau, het liefst natuurlijk geheel in LEGO stijl!

3. Een handige LEGO opbergbox

Een echte LEGO fanaat is zuinig op zijn of haar spullen en bergt deze na het spelen dan ook weer netjes op. In plaats van voor een saaie opbergbox die je bij iedere huishoudelijke winkel wel kunt krijgen, kun je kiezen voor een echte LEGO opbergbox. Met het kopen van een LEGO opbergbox doe je niet alleen jouw kind, maar ook jezelf een plezier. De meeste boxen van LEGO hoofden zijn beperkt van formaat. Je gebruikt ze dan ook het beste voor de kleine steentjes. Een groot voordeel van de box is dat je hem makkelijk mee kunt nemen.

Een box van groter formaat

Wil je meer LEGO speelgoed kwijt kunnen? Dan biedt een opbergbox in de vorm van een LEGO brick de oplossing. Deze heeft een volume van maar liefst 22,5 liter en ziet eruit als een enorm LEGO blokje. Zo wordt opruimen wel heel leuk! Een fijne bijkomstigheid voor je zoon of dochter, maar ook voor jou. Je kunt boxen als deze met een gerust hart in de kinderkamer plaatsen: ze zijn namelijk geheel BPA-vrij.

Meer weten over het opbergen van LEGO? Lees dan ons artikel ‘Hoe berg je LEGO blokken netjes en esthetisch op?

4. Een LEGO boekenplank

Spullen opbergen, en dan specifiek boeken, doe je met de LEGO boekenplank. Je bevestigt deze met de lange kant aan de muur. De andere zijde is open, waardoor er opbergruimte ontstaat. Aan de bovenzijde zijn de kenmerkende noppen (‘studs’) zichtbaar. De boekenplank is in verschillende kleuren verkrijgbaar. En berg je er liever speelgoed dan boeken in op? Ook daar laat de plank zich voor lenen!

5. Kapstokhaken van LEGO

Het mag geen nieuws heten dat de meeste kinderen hun kleren nogal eens laten slingeren. Daar bestaat nu een handige oplossing voor: LEGO kapstokhaken. De gekleurde knoppen met het LEGO woordmerk zijn een subtiele toevoeging aan een kinderkamer met LEGO thema, maar wel een heel nuttige.

6. Heerlijk slapen onder een LEGO dekbed

Is jouw zoon of dochter het liefst dag en nacht in de weer met LEGO? Ook wanneer het bedtijd is hoeft hij of zij niet gescheiden te worden van de favoriete hobby. Met een LEGO dekbedovertrek zal het slapen-gaanritueel een stuk soepeler verlopen. Het dekbed heeft een stoer politiethema en laat een afbeelding zien van een politieagent die een boef op de hielen zit. Het extra leuke van dit dekbed is dat het dekbed omgeslagen lijkt en de boef zich daarachter angstvallig schuilhoudt. Het textiel is te wassen op 40 graden en kan ook in de droger. Dat scheelt!

7. Een LEGO lichtje in het donker

Om het geheel van de LEGO kinderkamer af te maken, plaats je een LEGO nachtlampje aan de muur of op het nachtkastje. Er bestaan verschillende soorten, dus voor iedere liefhebber van de gekleurde bouwsteentjes valt wel iets te kiezen. In de meeste gevallen hebben de lampjes een BPA- en pvc-vrije siliconen behuizing. De gezondheid van je kind blijft immers op nummer één staan!

8. LEGO bouwtafel

Als klap op de vuurpijl maak je de LEGO kinderkamer helemaal compleet met een bouwtafel. Een multifunctionele bouwtafel is niet alleen voor LEGO, maar voor bouwblokjes van alle merken te gebruiken. Ook kan er aan de tafel getekend of geknutseld worden. De tafel is voorzien van speelgoedopslag, wat onnodige rommel voorkomt.

Zelf een LEGO bouwtafel maken: DIY

Overigens hoef je een LEGO bouwtafel niet per se te kopen, je kunt deze namelijk ook zelf maken en hebt er helemaal niet zo veel voor nodig. Voor de basis van de LEGO bouwtafel gebruik je een oude tafel. Heel geschikt daarvoor zijn bijvoorbeeld de LACK tafels van IKEA. Heb je geen oude tafel voorhanden, dan kun je de LACK tafel ook aanschaffen voor dit doeleinde. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten! Wat je behalve een tafel nodig hebt, zijn:

LEGO grond- of wegenplaten, een boormachine, spijkertjes, LEGO blokjes, een rolmaat, plakband en eventueel twee latjes en een plastic bak (wanneer je onder het tafeltje opbergruimte wilt creëren). Vervolgens ga je als volgt te werk:

  • Meet het tafeltje met de rolmaat zorgvuldig op om de grondplaten in het midden te kunnen leggen. Gebruik LEGO blokjes om de juiste afstand tussen de platen te bepalen. Wanneer je die helemaal strak tegen elkaar aan legt, kun je ze namelijk niet met de blokjes overbruggen.
  • Plak de platen met plakband af om schuiven op de tafel te voorkomen en boor gaatjes in de hoeken.
  • Sla de spijkers erin om de grondplaten stevig te bevestigen
  • Zaag een lat in twee stukken die even lang zijn als het tafeltje. Schroef ze aan de poten aan beide kanten van het tafeltje.
  • Hang de plastic bak op de latjes en vul met de LEGO blokjes en figuurtjes.
@thewhitethistle

IKEA hack – kids craft/lego table. DIFFICULTY: easy TIME: 1 hour max including building & tidying up all the Lego on the floor 🤪 I wanted to created a dedicated station for Henry to build his Lego… his room is now basically a shrine to his 2 favourite things Harry Potter & Lego. #legotiktok #legostorage #legotable #ikeahack #ikea #ikeatok #kidsbedroom

♬ original sound – Abi Hugo

Ook voor volwassenen heeft LEGO tegenwoordig interieur items. Lees bijvoorbeeld ons artikel over de LEGO bloemenboeketten en planten.

Geef een reactie