Je bekijkt nu Top 6 dekbed met vaste hoes

Top 6 dekbed met vaste hoes

Je herkent het ongetwijfeld: moe van een lange dag stap je ’s avonds je slaapkamer binnen om daar herinnerd te worden aan het feit dat je het bed nog niet had opgemaakt met het schone beddengoed. Wat volgt is de bekende worsteling met het dekbed en het overtrek, die om een af andere reden nooit perfect voor elkaar gemaakt lijken. Wanneer de klus eenmaal is geklaard, ben je klaarwakker. Wil jij nooit meer gedoe met het opmaken van je bed? Dan zijn dekbedden met een vaste hoes voor jou dé uitkomst.

Wat is een dekbed met vaste hoes?

Dekbedden met een vaste hoes noemen we ook wel dekbedden zonder overtrek of hoesloze dekbedden. Dit zijn dekbedden waarbij je geen dekbedovertrek nodig hebt. Het dekbed is namelijk aan een stof gestikt die het aangenaam maakt om daaronder te slapen. Niet alleen voorkomen ze veel gedoe bij het verschonen van je bed, tijd bespaar je er eveneens mee. Het dekbed met zijn vaste hoes kan direct in de wasmachine en is in de meeste gevallen ook wasdrogerbestendig. Wekelijks wassen bevordert je nachtrust, maar ook je gezondheid. Schimmels, mijten en bacteriën houd je met dit dekbed namelijk op veilige afstand

Dekbed met vaste hoes wassen

Als de hoes van het dekbed vuil of vlekkerig is, moet het gehele dekbed worden gewassen. Het is belangrijk om te controleren wat voor materiaal het dekbed is gemaakt voordat u het in de wasmachine stopt, omdat sommige materialen specifieke wasinstructies hebben. Doorgaans zal een dekbed zonder overtrek gemaakt zijn van een stof die gemakkelijk kan worden schoongemaakt, zoals katoen of synthetisch materiaal. Houd er rekening mee dat het dekbed zonder overtrek wellicht niet droog zal zijn voor de nacht als je deze ‘s ochtends wast. Het is daarom aan te raden minimaal twee dekbedden met vaste hoes aan te schaffen.

Wel of geen dekbed met vaste hoes?

Steeds meer mensen kiezen voor dekbedden met een vaste hoes. Niet verwonderlijk, want er zijn tal van voordelen aan verbonden. We zetten ze voor je op een rijtje:

• Het opmaken en verschonen van je bed wordt een fluitje van een cent;

• Extra hygiëne en frisheid omdat het dekbed in zijn geheel wordt gewassen;

• De insteekstrook zorgt ervoor dat het hoesloze dekbed goed blijft liggen;

• Verkrijgbaar in verschillende afmetingen;

• Het hele jaar door te gebruiken, dus geen apart zomer- en winterdekbed nodig;

• Minder kans op allergische reacties;

• Laat zich makkelijk drogen, zowel in de buitenlucht als -indien van toepassing- in de wasdroger;

• Extra ideaal voor personen met bewerkingen in het bewegingsapparaat, voor wie het verschonen van het bed een lastige klus is.

De nadelen wegen volgens de meesten niet op tegen de voordelen. Voor de volledigheid noteren we ze hieronder:

• Qua kleuren en prints kun je minder afwisselen;

• De wasinstructies moeten strikt worden opgevolgd om het hoesloze dekbed in optimale staat te houden.

Top 6 dekbed zonder overtrek

Een dekbed met vaste hoes is natuurlijk een investering. Je wil daarom wel een goede aankoop doen. Wij hebben daarom een top 6 voor jou op een rijtje gezet gebaseerd op de volgende selectiecriteria:

  • Vulling
  • Warmteregulerend
  • Anti-allergeen
  • Comfortabele stof
  • Huismijt en huisstof werend

1. Qaan Living – wasbare bedrukt dekbed

Met stip op nummer één staat het Qaan Living dekbed zonder overtrek, dat hoog scoort in elke test. Omdat het dekbed van warmteklasse 4 is, kun je deze in alle seizoenen gebruiken. Wassen doe je het gemakkelijk in je eigen wasmachine en op een temperatuur van maximaal 40 graden. Het extra fijne van dit hoesloze dekbed is dat deze een antiallergische en huismijt werende werking heeft. Dit helpt bij het voorkomen of verminderen van ademhalingsklachten en diverse dermatologische problemen. Het dekbed is in verschillende afmetingen en prints verkrijgbaar, namelijk 140 x 200, 220 x 200 en 240 x 200.

2. HappyBed All Year bedrukt dekbed

Op nummer twee staat het All Year dekbed zonder overtrek, dat hoog scoort in elke test. Omdat het dekbed van warmteklasse 2 is, kun je deze in alle seizoenen gebruiken. Wassen doe je het gemakkelijk op een temperatuur van maximaal 60 graden. Het dekbed is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, namelijk 140 x 200, 200 x 200 en 240 x 220.

3. Sleeptime Lazy dekbed

Het Lazy dekbed van Sleeptime behoort zonder enige twijfel eveneens in dit rijtje. Je kunt dit dekbed met zijn vaste hoes het hele jaar door gebruiken. Met zijn warmteklasse 2 biedt hij namelijk een gemiddeld warme isolatie. Gedoe met het verwisselen van een zomer- en winterdekbed behoort dan ook tot het verleden. De vulling bestaat uit 100% polyester holle vezels. Deze zijn behalve warmteregulerend ook vochtregulerend, antiallergisch en ademend. De tijk bestaat uit 100% micropercal, een synthetische stof die een combinatie van polyester en nylon betreft. Je kunt het dekbed op een maximale temperatuur van 40 graden wassen.

4. Dekbed zonder overtrek met tropische print

Ook dit van een tropische print voorziene dekbed zonder overtrek kun je het hele jaar door gebruiken. Het heeft een afmeting van 200 x 210 centimeter en maakt je het opmaken van het bed een stuk gemakkelijker. De instopstrook aan de onderkant van het dekbed helpt je deze te fixeren. De vulling van het dekbed bestaat uit 250 gram polyester per vierkante meter, wat voor een zacht en licht gevoel zorgt. Ook weet dit materiaal warmte goed vast te houden. De tijk van het dekbed is vervaardigd van 100% katoen. Bijpassende kussenslopen zijn eveneens verkrijgbaar. Het dekbed is te wassen op maximaal 40 graden. Maak daarbij geen gebruik van wasverzachter. Houd er rekening mee dat het dekbed niet geschikt is voor de wasdroger.

5. Eazy dekbed taupe

Ook het Eazy dekbed maakt het gebruik van een dekbedovertrek overbodig. Dat betekent nooit meer gedoe met het opmaken van je bed. Bovendien hoef je het dekbed gedurende het jaar niet te verwisselen. Dankzij zijn warmteklasse 2 is deze namelijk geschikt voor alle seizoenen. De trendy taupe kleur past in vrijwel iedere slaapkamer. Zowel de vulling als de tijk zijn van microvezel vervaardigd. Het dekbed heeft een anti allergene werking en beschermt tegen irritaties door huisstof. Je kunt het dekbed op maximaal 60 graden en 1000 toeren wassen. Ook is deze geschikt voor de wasdroger.

6. Suite Sheets bedrukt dekbed zebra

Het Suite Sheets met zebraprint bedrukte dekbed is ideaal voor gebruik het hele jaar door wanneer je het niet te snel warm of koud hebt. Het dekbed is ingedeeld in warmteklasse 2. Niet alleen zorgt dit dekbed voor een originele look in je slaapkamer, ook maakt deze het verschonen van je beddengoed een stuk makkelijker. Je kunt hem namelijk gewoon op 40 graden in je wasmachine wassen. In de wasdroger kun je hem op een  lage stand drogen. Het Suite Sheets hoesloze dekbed is antiallergisch en antibacterieel. De zachte stof zorgt ervoor dat het slapen nog comfortabeler wordt. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is een hoesloos dekbed geschikt?

In principe voor iedereen. Het dekbed kan ook goed worden gebruikt in de zorg of bij jonge kinderen doordat het verschonen nu sneller gaat.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoesloos dekbed?

Je kunt letten op de warmteklasse, het materiaal en de kwaliteit van het dekbed. Ook kun je het dekbed selecteren op anti-allergeen, anti-huisstofmijt of de gevoelige huid.

Waarom kiezen voor een hoesloos dekbed?

Het scheelt een hoop tijd en moeite bij het opmaken van het bed en het scheelt een hoop ruimte in de kast waar normaal je dekbedovertrekken liggen.

Geef een reactie