Je bekijkt nu 4 laagdrempelige tips voor een opgeruimd huis

4 laagdrempelige tips voor een opgeruimd huis

Wanneer je na een lange dag werken thuiskomt in een opgeruimd huis, zal je dit gegarandeerd meer rust geven. Bovendien krijg je weer meer overzicht wanneer het huis is opgeruimd. We kunnen dus wel zeggen dat een opgeruimd huis veel voordelen heeft. Hoe je jouw huis op een effectieve manier kunt opruimen én opgeruimd kunt houden, vertellen we je hieronder.

1. Een opgeruimde binnenkomst

Een opgeruimd huis is niet alleen prettig voor jezelf, het is ook prettig voor degene die bij jou op bezoek komt. Bovendien wil je aan jouw bezoek natuurlijk ook laten zien dat jouw huis niet rommelig is. Een opgeruimd huis begint daarom altijd bij een opgeruimde hal, oftewel de binnenkomst van jouw woning. Zorg ervoor dat er niet honderd jassen aan de kapstok hangen, en ruim de los slingerende schoenen op. Er bestaan 5 manieren voor het opbergen van schoenen, zodat jij én jouw gasten nooit meer over de schoenen in de hal hoeven te struikelen.

2. Berg het speelgoed op

Kleine kinderen die rondrennen in huis: dat is natuurlijk een en al gezelligheid. Toch staan kinderen erom bekend dat ze énorm veel speelgoed hebben. Om te voorkomen dat de kinderen het speelgoed rond laten slingeren, kun je een manier verzinnen waar en hoe ze het speelgoed moeten opruimen. Koop bijvoorbeeld een grote mand die speciaal bestemd is voor het speelgoed van jouw kids. Zo kun je ook een mand kopen die helemaal past bij jouw interieurstijl, zodat deze mand geen doorn in het oog zal zijn.

3. Zorg ervoor dat het opruimen van de woning in jouw ritme zit

Herken je die situatie: je hebt het hele huis opgeruimd, en een week later is het weer een grote puinhoop? Een situatie die je humeur wel naar beneden kan halen. Toch is het belangrijk om het opruimen bij te houden en er een gewoonte van te maken. Ruim iedere dag iets op: denk maar aan het leeghalen van de eettafel, het opruimen van het speelgoed en het wegwerken van de was. Zolang je er een gewoonte van maakt en het opruimen bijhoudt, valt het altijd mee.

4. Pluis eens in de zoveel tijd jouw spullen uit

Te veel spullen en prullaria kunnen er ook voor zorgen dat jouw huis rommelig oogt. Het is daarom belangrijk om eens in de zoveel tijd al jouw spullen uit te pluizen. Doe je er niets mee? Probeer het dan te verkopen of breng het naar de kringloop, zodat je er een ander blij mee kunt maken. Bovendien is dit ook nog eens een leuke manier om jouw huis op te ruimen.

Geef een reactie