Je bekijkt nu Zo zorg je ervoor dat jouw trap een eyecatcher wordt

Zo zorg je ervoor dat jouw trap een eyecatcher wordt

De trap is in veel gevallen het eerste dat je ziet als je een huis binnenstapt. Het kan daarom een belangrijk onderdeel zijn van de woning. Moet jouw trap nog volledig worden aangepakt, of wil je graag een andere trap? Dan kun je de onderstaande punten eens doornemen, zodat je ervoor kunt zorgen dat jouw trap een ware eyecatcher wordt.

1. Een trap passend bij de ruimte

Allereerst is het natuurlijk verstandig om te kijken naar de ruimte waar de trap moet komen. Zo kan het zijn dat je een smalle ruimte hebt, waar ruimte is voor de trap. Het is dan van belang dat je niet een brede trap kiest, maar juist een wat smallere. Verder kan het ook zijn dat je het mooi vindt dat de trap een bepaalde vorm aanneemt. Het is daarom wel van belang dat je daarvoor genoeg ruimte hebt. Een z trap is bijvoorbeeld een mooie vorm trap, die je in je huis kunt laten plaatsen. Zorg echter voor voldoende ruimte en afstand, zodat je in je woning een mooie trap kan realiseren. 

2. Stijl van de trap

Er zijn verschillende soorten trappen verkrijgbaar. Denk alleen al aan de stijl van de trap: je kunt bijvoorbeeld een strakke trap creëren van glas, maar je kunt ook kiezen voor een trap met een warme look van bijvoorbeeld hout. Een trap kun je helemaal laten aansluiten bij jouw interieurstijl. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over het kleurgebruik van de trap. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwarte tredes, maar ook voor bijvoorbeeld een witte leuning. Wil je een trap die volledig aansluit bij jouw wensen? Overweeg dan eens om te kiezen voor maatwerk trappen.

3. Verlichting

Zoals net al werd benoemd, kun je een trap volledig naar jouw eigen wensen maken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de trap te verlichten. Zo kun je bijvoorbeeld verlichting onder de traptredes maken, wat een strak effect geeft. Tegelijkertijd is dit ook nog eens heel praktisch, aangezien je zo nooit meer in het donker op de trap hoeft te lopen. Zo wordt je trap een echte eyecatcher.

4. Trapbekleding

Als laatste kun je er ook voor kiezen om je trap te laten bekleden met diverse materialen. Zo kun je gemakkelijk je trap bekleden door middel van vloerbedekking. Op die manier zorg je voor een warmere look van je trap. Ook kun je je trap bekleden met materialen zoals pvc of met hout zoals al eerder is benoemd. De kosten zullen afhangen van o.a. de soort bekleding die je kiest en het aantal treden.

Geef een reactie