Er is niets zo leuks als het bewonderen van je kleintje die zelfstandig op avontuur gaat. Op het moment dat de verkenningsreis begint, zul je ook je huis babyproof moeten te maken. Je kind behoeden voor de gevaren van de trap is daar een onderdeel van. Wil je niet je kat of hond belemmeren tijdens het babyproofen lees dan zeker verder voor het beste traphekje met kattenluik!

Wat is een traphekje met kattenluik?

In principe is het kiezen van een traphekje geen ingewikkelde taak. Het belangrijkste doel is van een traphekje is het beschermen van je kind voor gevaren van de trap. Toch ligt het kiezen van een goede traphek in de praktijk toch iets anders.

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee houdt tijdens het kiezen van een traphekje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • Materiaal (hout, metaal of gaas)
  • Montage (boren of niet)
  • Formaat (breedte van de opening)
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Interieurstijl en kleur

Heb je een kat of een klein hondje dat ook gewend is vrij te bewegen in huis, dan wil je die natuurlijk niet belemmeren. Een traphek met kattenluik erg handig wanneer je wel je kind wilt tegenhouden, maar niet je huisdier.

Een traphekje met kattenluik is bijna niet te onderscheiden van een normaal traphekje. Wat je zult opmerken is dat traphekjes met kattenluik spijlen hebben, maar onderin een klep waardoor je huisdier zich vrij kan bewegen. Je baby past natuurlijk niet door deze opening waardoor je nog steeds gerust kan zijn over de avontuurtjes van je kleintje.

De beste traphekken met kattenluik1. Bettacare traphekje met kattenluik

Onze nummer een in de ranglijst is de Bettacare traphek. Deze traphekjes zijn er in allerlei verschillende breedtes te krijgen, zo ook voor jouw situatie. Daarnaast is dit hekje in de drie kleuren grijs, wit en zwart te krijgen. Het metalen frame is rigide en het luikje scharniert heel handig beide kanten op.

Het hekje is op Bol.com in het wit te vekrijgen. Op Amazon zijn ook de grijze en zwarte hekjes te koop van Bettacare.

2. Comomy traphekje met kattenluik

Met dit mooie zwarte traphekje houdt je ook eenvoudig je kind veilig in huis. Ook dit model is makkelijk te monteren zonder te boren.

Het luikje is lekker klein en heeft een speciaal slotje. Ontgrendeld werkt het luikje beide kanten op met een openingshoek van 180 graden.

Dit hekje van Comomy is geschikt voor openingen van 75-103 cm.

3. KIDIZ kinderhek met huisdier rooster

Dit traphekje is de goedkoopste met een kattenluikje.

Je houdt misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *